IRC ve mIRC Platformu  

Geri git   IRC ve mIRC Platformu > Webmaster > Web Uygulamaları

Web Uygulamaları Web uygulamaları ile alakalı konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

  
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 14 Temmuz 2022
Root Admin
 
Şehir istanbul
Üyelik tarihi: 07 Ekim 2021
Mesajlar: 1.006
Aldığı Beğeni: 6
Verdiği Beğeni: 5
Arrow VUE.js Nedir?

Gelişen teknolojiyle birlikte dünyada popülerliği ve kullanım oranı hızla artan web teknolojisi olan Vue.js hakkında bilinmesi gerekenleri bu yazımızda sizlerle paylaştık.


VUE.js interaktif web arayüzleri oluşturmak ve aynı zamanda tek sayfa web uygulamaları geliştirilmiş için kullanılan açık kaynak kodlu bir JavaScript kütüphanesidir.


JavaScript kütüphaleri kolay şekilde modern uygulamalar yapmamız için yardımcı olurlar. Modern JavaScript uygulamaları genellikle web tabanlı çalışırlar ancak günümüzde hem masaüstü hemde mobil uygulamalarda da kütüphaneler yaygın şekilde kullanılmaktadır.

En popüler JS kütüphanelerinden birisi jQuery ve Mootools’dur. Sağladıkları kullanışlı API’ları ile tarayıcılarla uyum içerisinde çalışıp çok başarılı sonuçlar elde edilmesine katkı sağlamışlardır. Bu kütüphanelerin kullanımından sonra ikinci dalgada React, Angular ve Vue kütüphaneleri popülerlik kazanmıştır. Daha güncel olan bu teknolojiler yazılım geliştiriciler tarafından ciddi şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

VEU ne kadar popüler?
2016 yılında 7,600 yıldız
2017 yılında 36,700 yıldız
2020 yılında +100,000 yıldız

şimdilerde ise günde 350.000 kez indirildiği bilinmektedir. Buda teknolojinin ne kadar yaygın şekilde kullanıldığını göstermektedir.

Geliştiriciler VUE’yi neden seviyor?
Akla ilk gelen VUE.Js'nin geliştiricinin ihtiyaçlarına göre adapte olabilmesidir. Diğer frameworkler tüm fonksiyonlar ile indirlip kullanılmak zorunda iken VUE sadece basit bir Script etiketi ile başlar. Ve ihtiyacınıza göre genişler.

VUE’yi mevcut bir projeye kolaylıkla entegre edebildiği gibi komple front-end projesi olarak da kullanabilirsiniz. VUE core kütüphanesi oldukça küçük boyutlarda sahiptir. Bu kütüphane sadece view kısmına odaklanır.

Eğer http request, state management, routing vs. işlemler yapmak istiyorsanız vue.js pluginlerini kullanmanız gerekmektedir buna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Olmak için tıkla!


VUE’nin Özellikleri Nelerdir?
Kolay ve hızlı öğrenme
Çok yönlü ve sürdürülebilir olması
Mevcut kütüphaneye entegre edilebilme
Açık kaynaklı ve ücretsiz olması
Reactive yapısı
İhtiyaç duyulan özellikler pluginler ile eklenebilmesi
Virtual DOM sayesinde yüksek performans
Kendi Componentlerinizi oluşturabilme
Chrome developer eklentisi
Test edilebilir olması
Virtual DOM Yapısı Nedir?
Victual DOM, react tarafından kullanılmış bir özelliktir, bu sayede değişiklikler yapıldıkça doğrudan DOM’un değil, memorydeki DOM’un yapısında gerçekleşir. Sonrasında DOM ile memorydeki DOM arasındaki farka bakılarak sadece değişen kısımlar güncellenir. Değişmeyen alanlar tekrardan güncellenmez bu sayede performans artar.

Chrome Developer Eklentisi neler sağlıyor?
Front-end tarafında çalışırken hataları ayıklayabilmek model içerisindeki verileri görebilmek için console.log, alert vs. kullanmamız gerekir bu sayede verileri loglamaya çalışmış oluruz bu durum ise bize fazla zaman kaybettirdiğinden bunun yerine Vue.js chome eklentisi sayesinde hali hazırda olan modellerinize içindeki veriyi anlık olarak izleme ,değiştirme fırsatı sunar. Bunun öncesinde Vue.js eklentisini kurmayı unutmayınız.

Kısaca Vue.js çekirdeğinin en temel özelliklerini açıklayarak Framework ailesinin kullanışlı ,hızlı ve herkes tarafından tercih edilen bir teknolojisi olduğu bilinmektedir.
__________________
Biz kimseye ölmedik, kimse de bize bayılmasın.


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:32.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sponsor Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ircDe.Net Tema Yapımcısı ve Sahibi: miZah