IRC ve mIRC Platformu  

Geri git   IRC ve mIRC Platformu > Webmaster > Programlama
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünkü Mesajlar Arama

Programlama Programlama ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

  
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 10 Temmuz 2022
Root Admin
 
Şehir istanbul
Üyelik tarihi: 07 Ekim 2021
Mesajlar: 1.006
Aldığı Beğeni: 6
Verdiği Beğeni: 5
Arrow Adobe Photoshop CC

Adobe Photoshop Nedir?

Adobe Photoshop programı, dijital dünyanın en çok tercih edilen ve pek çok farklı meslek alanında da yaygın bir şekilde kullanılan grafik tasarım programlarından biri olarak öne çıkmayı başarmaktadır. Özellikle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de reklamcılık ve tasarım mantığının her geçen gün hızlı bir şekilde gelişip evrimleşmesi ile birlikte, grafik ürünler ortaya koymaya yarayan yazılımlarda da inanılmaz boyutta gelişmeler ortaya koyulmuştur. Bu yazılımların başında da geniş kitleler tarafından bilinen Adobe Photoshop programı yer almaktadır.

Adobe firmasının en çok tercih edilen yazılımı olarak öne çıkan Adobe Photoshop, grafik programları ile ilgili firmanın yapmış olduğu çalışmaların akabinde en çok kazanan ve bilinen şirketlerinden biri olmasıyla ortaya çıkmış bir programdır. Matematiksel açıdan da bakıldığında yapısal olarak geliştirilmiş bir sistem olan Adobe Photoshop vektörel çizim yapma konusunda kullanıcılarına ve grafik tasarımcılarına büyük avantajlar sağlamaktadır.

Adobe Photoshop Programı Ne İşe Yarar?
Adobe Photoshop yazılımı işlevi bakımından oldukça geniş bir alanda profesyonel kalitede ürünler ortaya koyulmasını sağlamaktadır. Özellikle reklamcılık, film ve sinema gibi sektörlerde yoğun bir şekilde kullanım ağına sahip olan Adobe Photoshop programı ayrıca web tasarım işlemlerinde de talep görmekte ve profesyonel işlerin ortaya çıkmasında aracı rolünü üstlenmektedir. Adobe Photoshop programı işlemlerine bakıldığında;

vektörel çizim yapma imkanı
fotoğraf manipülasyon işlemleri
görsel ve estetik düzenlemeler
grafik tasarım projeleri oluşturma
reklam afişleri hazırlama
gibi en basit tabiri ile pek çok işlemde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Bilişim teknolojilerinin günümüzdeki durumuna ve seviyesine gelmesinde en önemli itici güçlerden biri olarak Adobe Photoshop programı görülmektedir. Çünkü Adobe Photoshop programı web tasarım alanında da geniş bir kullanım alanına sahip olmasıyla dikkat çekmektedir.

Adobe Photoshop Programıyla Neler Yapılabilir?
Adobe Photoshop programıyla yapılabilecekler özellikle bu yazılım ve grafik tasarım programı hakkında yeni yeni bilgi sahibi olmak isteyen kişiler tarafından merak edilmektedir. Kullanıcı dostu tasarımı ve işlemleri sayesinde Adobe Photoshop programı ile yapılabilecek şeylere sınır koymak pek mantıklı olmayacaktır. Çünkü yaratıcılığa açık bir alan olan grafik dünyasında pek çok farklı işlemi rahatlıkla gerçekleştirmenize olanak tanıyan Adobe Photoshop programı, bu alandaki en popüler yazılım olarak pek çok kişinin adından söz ettiği bir program olmaktadır. Adobe Photoshop programını profesyonel veya amatör seviyede kullanarak yapabileceklerinizden bazıları şunlardır:

özgün logo tasarımı
web tasarım işlemleri
maskot tasarımı
fotoğraflarla oynama ve manipülasyon
özel ve yaratıcı çizimler
reklam afişleri ve görselleri hazırlama
fotomontaj yapma
Görüldüğü üzere fotoğrafçılık, reklamcılık, sinema ve daha pek çok alanda yaygın bir şekilde kullanılan yazılımların başında Adobe Photoshop programı gelmektedir. Bu tür grafik tasarım çalışmaları için siz de gönül rahatlığı ile Adobe Photoshop programını tercih edebilirsiniz. Bu program sayesinde inanılmaz kaliteli ve özgün tasarımlar ortaya çıkarabilme şansına sahip olabilirsiniz.

Adobe Photoshop Nedir?

Adobe Photoshop Nasıl Kullanılır?
Adobe Photoshop kullanımı konusunda pek çok soru işaretinin olduğu görülmektedir. Yeni bir grafiksel veri veya fotoğrafı yeniden oluşturma işleminden ziyade önceden meydana getirilen bir verinin üzerinde düzenleme yapılabilmesini sağlayan Adobe Photoshop programı, grafik düzenleme işlemlerinde kullanılabilmektedir. Bu tür işlemleri yaparken kesme, kopyalama ve silme gibi öğeler kullanılır. Pek çok farklı alanda kullanım amacına sahip olabildiği için etkili ürünler ortaya koyulmasını ve grafiksel anlamda katkı sağlamaktadır. Yıpranmış, soluk görüntü kazanmış fotoğrafları yeniden düzenleme gibi işlemlerde vektörel yazılım unsurları kullanılabilir.

Adobe Photoshop Öğrenmek Zor Mudur?
Adobe Photoshop öğrenmek isteyen her yaştan kişi için pek çok avantajlı unsur öne çıkmaktadır. Her ne kadar ilk başta oldukça karmaşık ve karışık bir menüye ve kullanım ara yüzüne sahip gibi görünse de aslında her yıl giderek güncellenen ve iyileştirilen kullanıcı deneyimine sahiptir. Adobe Photoshop programını öğrenmek sanıldığı kadar zor değildir. Günümüzde grafik tasarımcı olmak isteyen ve web tasarım, reklam, sinema veya fotoğrafçılık alanında kendine iş arayan kişiler tarafından Adobe Photoshop programını öğrenmek oldukça katkı sağlayacaktır. Adobe Photoshop programı eğitimleri veren özel kurslar bulunmaktadır. Uzmanlar tarafından verilen ücretli kursların yanı sıra internet üzerinden de Türkçe veya yabancı kaynaklardan ücretsiz Adobe Photoshop dersleri takip ederek bu programı tüm detayları ile öğrenmek mümkündür.

Adobe Photoshop Kimler Kullanır?
Adobe Photoshop programını kullanan kişiler genellikle bu programı mesleki hizmetlerinde ve çalışmalarında bir araç olarak kullanmaktadır. Grafik alanında pek çok kaliteli ürünün elde edilmesini sağlayan Adobe Photoshop programı günümüzde daha çok fotoğrafçılar başta olmak üzere, reklam ajansı çalışanları, web tasarım şirketleri, web masterlar, grafikçiler ve film sektörlerindeki çalışanlar gibi farklı meslek alanlarındaki kişiler tarafından kullanılmaya devam etmektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse Adobe Photoshop programı sayesinde çeşitli grafik ve görsel ürünler ortaya çıkarılabilmektedir. Özellikle dijitalleşen dünyada vazgeçilmez olarak öne çıkmayı başaran nadide programlardan biri olan Adobe Photoshop bu alanda liderliğini başarılı bir şekilde sürdürmeye ve hatta her yıl yenilenen ve güncellenen sürümleri ile liderliğini perçinlemeye devam eden bir programdır. Bu özellikleri sayesinde Adobe Photoshop programı mesleki ve keyfi olarak kullanıcılarının gönlünde taht kurmayı başarmıştır.

Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Olmak için tıkla!


Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: png indir.png‎ (2,8 KB (Kilobyte), 2x kez indirilmiştir)
__________________
Biz kimseye ölmedik, kimse de bize bayılmasın.

Etiketler
adobe photoshop cc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:04.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sponsor Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ircDe.Net Tema Yapımcısı ve Sahibi: miZah