IRC ve mIRC Platformu  

Geri git   IRC ve mIRC Platformu > Kadınlar ve Erkekler > Kadınlar > Parfüm

Etiketlenen Kullanıcılar

  
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 19 Haziran 2022
Root Admin
 
Şehir istanbul
Üyelik tarihi: 07 Ekim 2021
Mesajlar: 1.006
Aldığı Beğeni: 6
Verdiği Beğeni: 5
Arrow Erkek ve Kadın Parfümlerinde Kullanım Farklılıkları

Erkek ve Kadın Parfümlerinde Kullanım Farklılıkları

Her parfüm, hitap ettiği kitleye göre üretilir ve önceden belirlenen satış stratejilerine uygun olarak pazara sürülür. Erkek ve kadın parfümleri arasında da içeriksel ve ambalaj dizaynı bazında birtakım farklılıklar bulunmaktadır. Yazımızda, sizler için kadın ve erkek parfümleri arasındaki farkları ve ortak noktaları listeledik. Keyifli okumalar diliyoruz.

Erkekler ve kadınlar arasında bulunan hormonal farklar, koku kullanımında etkili olmaktadır. Erkeklere özgü üretilen kokular, genel itibariyle; ağır ve keskindir. Odunsu kokulara sahip parfümler, erkek teninde kendini daha iyi yansıtmaktadır. Kadın parfümlerinde ise notalar; şekerli ve çiçeksi kokular etrafında şekillenir. Parfüm üreticileri, üretimler sırasında cinsiyetler arasında görülen fiziksel farklılıkları da dikkate almaktadır. Erkeklerin, kadınlara nazaran daha iri yapıda olması parfüm şişelerinin dizaynına yansıtılmıştır. Kadınların parfüm şişeleriyle ambalajları ise daha narin, can alıcı ve özenli bir şekilde hazırlanmaktadır.

Kadın ve erkek parfümlerinde ortak olan özellikler ise; bünyelerinde yasemin, gül gibi çiçeksi ya da baharatlı ve meyveli kokuları barındırmalarıdır. Çoğu parfüm üreticisi, üretim sırasında erkek ve kadın olarak ayrım koşmaz ve tercihi tüketicisine bırakır. Kadın parfüm tüketicileri, erkek kokularını gündelik hayatta da tercih edebilmektedir.

Hedef kitlesi farklılık gösterse dahi gözden kaçırılmaması gereken detay ise; parfümün temiz tene uygulanması gerekliliğidir. Özellikle duş sonrası kullanılan parfüm bileşenleri, gözenekleri açılmış cilde daha iyi tutunacağı için hoş kokuların yayılımına imkan sağlar.

Parfüm içerisinde bulunan kimyasalların ten ile temasında dikkat gösterilmesi gereken bir diğer nokta ise; parfümün sıkış uzaklığıdır. 10 CM’den yakın sıkım cilt için oldukça zararlıdır. İdeal olan sıkım uzaklığı ise 20 CM olarak belirlenmiştir. 20 CM uzaklık ile sıkılan parfümlerin koku yayılımı daha etkili olmaktadır.
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg 4t4Vi1xgSEQOClYr-636403079242694039.jpg‎ (48,6 KB (Kilobyte), 0x kez indirilmiştir)
__________________
Biz kimseye ölmedik, kimse de bize bayılmasın.

Etiketler
parfüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:03.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sponsor Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ircDe.Net Tema Yapımcısı ve Sahibi: miZah