Çoğu insan, GNU'yu hiç duymamıştır. GNU'yu, “Linux” diye tanımlayan insanlar sağ olsunlar. GNU sistemlerini kullanan bir sürü insan bile, GNU'yu hiç duymamıştır. Bununla beraber, GNU'nun, insanlar duyduğunda çağrıştırdığı bazı bağları vardır. GNU, özgür yazılım hareketinin özgürlük kavramı amacıyla bağlantılıdır. Bu bağ, rastlantısal değildir. GNU’nun geliştirilmesini güdüleyen şey, bir bilgisayarın kullanımına olanak verme ve bu işi özgürce yapmanızı sağlamaktır.
Özgürlük ve toplumsal birlik amaçlarımız arasındaki bağ, GNU adıyla, GNU nedir bilmeyen yüz binlerce GNU/Linux kullanıcısının aklında oluşmaktadır. Wikipedia'da ve ağın dört bir yanında. Eğer, kullanıcılar, GNU hakkında araştırma yaparsa, özgür yazılım ve özgürlük konularını içeren bir
The GNU Operating System and the Free Software Movement bulacaklardır.
“GNU/Linux” içindeki “GNU” adını ilk defa gören birisi, bir şeylerle bağ kuramayacaktır. Ancak, insanlar, sistemin temel olarak GNU olduğunu öğrendiklerinde, onları, amaçlarımızı öğrenmeye bir adım daha yakınlaşmış görürüz. Örneğin, biraz merakla, GNU hakkında daha fazla veri aramaya başlayabilirler.
Eğer aramazlarsa, nasıl olsa karşılarına çıkacaktır. “Açık kaynak” sanatı, insanları kullanıcıların özgürlükleri düşüncesinden uzaklaştırmaya çalışsa da, durum tam olarak böyle değildir. Hala GNU ve özgür yazılım hakkında konuşmalar olmakta ve böylece insanların GNU ile karşılaşma olasılıkları da bulunmaktadır. Bu olduğunda, eğer okuyucu, bir GNU sistemi kullandığını biliyorsa, GNU hakkında daha çok bilgiye ulaşmak istiyor-özgürlük ve toplum için, bir kampanyanın işiymiş gibi- demektir.
Zamanla, sistemi, “GNU/Linux” olarak adlandırmak, GNU sistemini geliştirme amacımız olan özgürlük kavramını yaymaya yardımcı olur. Özgür yazılım hakkında tartışmaların bütünüyle deneyimsizce ve erdem dışı yapıldığı bir dünyada, topluluğumuz, bu amaçların ayırdında olanlara, amaçları hatırlatıcı bir görev üstlenmiştir. Sizden, sistemi "GNU/Linux" olarak adlandırmanızı istediğimizde, GNU’nun farkında olmanın, yavaş yavaş ama kesinlikle özgür yazılım amaçlarının topluma kazandırılması demek olduğunu söylemek istiyoruz.