IRC ve mIRC Platformu  

Geri git   IRC ve mIRC Platformu > Güncel > Hobiler > El Sanatları

  
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 23 Haziran 2022
Root Admin
 
Şehir istanbul
Üyelik tarihi: 07 Ekim 2021
Mesajlar: 1.006
Aldığı Beğeni: 6
Verdiği Beğeni: 5
Arrow El Sanatları 2



Ebru Sanatı
Ebru
Kendine has malzeme ve uygulama özelliğine sahip geleneksel Türk el sanatlarından biri olan Ebru sanatı tassavuf kültürünün en başarılı örneklerinden. Malzemeler; Kağıt, su ve toprak boyanın yanı sıra; kitre, deniz kadayıfı, at kılı, gül dalı ve bir kez kokusunu duyduktan sonra asla unutamayacağınız öd. Suyun yoğunlaşmasını sağlayan kitre bitkisel esaslı bir ana malzemedir. Ebru sanat tekniği diğer görsel sanat tekniklerinden tamamen farklıdır. Bu farklılığın ana unsuru, sanatçının tüm renklendirme ve tasarımını su yüzeyinde gerçekleştiriyor olmasıdır. Günümüzde çalışmalarına devam eden birçok başarılı Ebru ustası bulunuyor.



Cinicilik sanatı

Çinicilik
Geleneksel Türk el sanatlarından olan çini 16.yy’da İznik çinileri ile zirveye ulaşmıştır. Çini sanatı motifler, şekiller ve renklendirmelerden oluşan eserlerdir. Yapıların iç ve dış süslemeleri için kullanılan seramiklerden oluşan çini sanatının malzemeleri kuvars, cam tozu ve kildir. Geçmişi Karahanlılar’a dek uzanan ‘çini’; pişirildikten sonra toprağa şekil verilerek elde edilir. Aynı zamanda fayans, porselen tabak, seramik gibi eşyaların süslenmesinde kullanılan kaplama malzemesi ve bu malzemeyle işlenmiş eşyalar da çini sınıfına girmektedir.



İgne oyasi sanati

İğne Oyası
Oya, yapma çiçekle örgü sanatının birleşmesinden doğmuş, süslenmek ve ayrıca taşıdıkları mesajlarla bir iletişim aracı olarak da kullanılan ve tekniği örgü olan dantel türüne deniyor. Süsleme anlamına gelen oya, çok eski tarihlerden bu yana Türk kadınlarının yaptığı bir sanat olarak biliniyor. Geleneksel el sanatının ve halk kültürümüzün en güzel örneklerinden olan oyalar, özellikle Anadolu’da her genç kızın çeyizinde “işleme” ve “oya” bulundurma geleneği sayesinde oya sanatı olarak günümüze kadar taşınmış ve günümüzde hala yaşıyor olmasında etken olmuş.



Kanaviçe Sanatı

Kanaviçe
Anneannelerimizin sandıklarından çıkıp hayatımıza yeniden giren kanaviçeyi dükkan vitrinlerinde, moda defilelerinde ve hatta ev dekorasyonlarında görebiliriz. Geçmişten günümüze en çok ilgi gören nakış türü olarak ruhumuza renk ve tarz katmaya devam kanaviçe kare desenli etamin ismi verilen özel bir kumaşa işlenerek yapılır. Sabır ve emek isteyen kanaviçe aslında tamamlanmak istenen bir resmin renkli ipliklerle çarpı (X) şeklinde işlenmesiyle oluşturulan son derece zevkli bir uğraş.
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg tale-blog-el-sanati-ebru.jpg‎ (22,3 KB (Kilobyte), 2x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg tale-blog-el-sanati-cinicilik.jpg‎ (36,1 KB (Kilobyte), 2x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg tale-blog-el-sanati-igne-oyasi.jpg‎ (26,0 KB (Kilobyte), 2x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg tale-blog-el-sanati-kanevice.jpg‎ (33,0 KB (Kilobyte), 2x kez indirilmiştir)
__________________
Biz kimseye ölmedik, kimse de bize bayılmasın.

« El Sanatları | - »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:12.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sponsor Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ircDe.Net Tema Yapımcısı ve Sahibi: miZah