IRC ve mIRC Platformu  

Geri git   IRC ve mIRC Platformu > Haberler > Dünyadan Haberler
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünkü Mesajlar Arama

Dünyadan Haberler Dünyadan haberler

  
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 23 Haziran 2022
Root Admin
 
Şehir istanbul
Üyelik tarihi: 07 Ekim 2021
Mesajlar: 1.006
Aldığı Beğeni: 6
Verdiği Beğeni: 5
Arrow Yunan medyası Keçi Adası'ndaki askeri varlığı belgeleyen AA'yı hedef aldı

Yunan basını, Yunanistan'ın Keçi Adası'ndaki hukuka aykırı askeri varlığını görüntüleyen Anadolu Ajansı'nı (AA) hedef alarak, söz konusu gazetecilik faaliyetini "casusluk" olarak nitelendirdi.
Yunan medyası, Keçi Adası'ndaki askeri varlığı belgeleyen AA'yı hedef aldı.

"Kathimerini" gazetesi, "Türk basını, Keçi Adası'nı gözetliyor" başlığıyla verdiği haberinde, "Keçi Adası Türk basınının hedefine girdi. Anadolu Ajansı ve TRT Haber Yunan adasından ve bu adada bulunan yerleşkelerden görüntü yayınladı." ifadelerini kullandı.

Logos" gazetesi, "Türk basını yine abarttı" başlığını kullanırken, "Anadolu Ajansı, Keçi Adası'nı gözetleyerek tahrik sınırlarını aştı." ifadesini haberine taşıdı.

Yunan internet medyasında da "Türkiye'den yeni tahrik: Anadolu Ajansı Keçi Adasını gözetliyor" başlıklarıyla AA'nın gazetecilik faaliyetleri, "casusluk" olarak nitelendirildi.

Yunan sosyal medya kullanıcılarının ise AA Genel Müdürü Serdar Karagöz'ün haberi yapan AA muhabirleri Ayşe Yıldız ve Ali Ballı'yı tebrik ettiği Twitter paylaşımı üzerinden provokatif ve hedef gösterici yorumlar yaptığı görüldü.

Sosyal medyada AA Genel Müdürü Karagöz ve gazeteciler hedef alındı

Karagöz’ün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a daha önce yaptığı nezaket ziyareti sırasında çekilen fotoğraf bir Yunan sosyal medya hesabı tarafından paylaşılarak, AA'nın Türk Silahlı Kuvvetleri ile koordineli olduğu iması yapıldı.

AA Genel Müdürü tarafından yapılan tebrik paylaşımında kullanılan "Anadolu Ajansı ekipleri Bodrum Yarımadası'nın 8 kilometre açığında yer alan Keçi Adası'nın Yunanistan tarafından uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandırıldığını ve asker bulundurulduğunu görüntüledi." ifadeleri, söz konusu sosyal medya kullanıcısı tarafından "Burada, devlet haber ajansı Anadolu'nun genel müdürü, Ali Ballı ve Ayşe Yıldız isimli personellerini, Keçi Adası Gözlemevinin, Türk karasularından hukuka aykırı şekilde fotoğraflanması için tebrik ediyor. Karagöz tarafından Pulitzer adaylığı için öneriliyorlar." şeklinde çarpıtıldı.

Keçi Adası'ndaki askerler ve topçu bataryaları görüntülenmişti

Yunan unsurlarının Keçi Adası'ndaki yapılaşma çabası, adaya yerleştirilen askerler ve ağır silahlar AA tarafından görüntülenmişti.

Keçi Adası'nda, yakınından geçen tekne, yat ve gemilerden de rahatlıkla görülebilen alanın deniz tarafından girişinde helikopter pisti, devamında yolu kesen beton bariyer, birbirine benzer prefabrik 4 yapı, nöbet ve gözetleme kuleleri, vericiler, su depoları ve güneş enerjisi sistemleri yer alıyor.

Ege Denizi'nde Onikiadalar olarak bilinen Batnoz, Lipsi, İleriye, Kelemez, İstanköy, İncirli, İstanbulya, İleki, Herke, Kerpe, Çoban, Sömbeki, Rodos ve Meis'in de olduğu bölgede statüsü belirsiz bazı kayalık alanlar, ada ve adacıklar da bulunuyor. Keçi Adası, İstanköy ile Kelemez arasında bulunuyor.

Alıntı


Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg keci-adasi-topcu-bataryalari-aa-1862977_2.jpg‎ (55,7 KB (Kilobyte), 2x kez indirilmiştir)
__________________
Biz kimseye ölmedik, kimse de bize bayılmasın.


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:48.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sponsor Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ircDe.Net Tema Yapımcısı ve Sahibi: miZah