IRC ve mIRC Platformu  

Geri git   IRC ve mIRC Platformu > Güncel > Hobiler > Balıkçılık
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünkü Mesajlar Arama

  
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 25 Haziran 2022
Root Admin
 
Şehir istanbul
Üyelik tarihi: 07 Ekim 2021
Mesajlar: 1.006
Aldığı Beğeni: 6
Verdiği Beğeni: 5
Arrow Verimli avlanmak için suni balık yemleri

Suni balık yemleri genellikle silikondan yapılmaktadır. Tabi yemlerin yerini alabilen ve balıkların dikkatini çeken renkleri sayesinde kolaylık sağladığından tercih edilmektedir. Balık avlamaya meraklıysanız avlanmada etkin olan yemleri tercih edebilirsiniz özellikle etobur balıkların ilgisini çeken suni balık yemleri balığın dikkatini olta ucuna doğru çekmede kolaylık sağlar ve balık rahatlıkla avınız olabilir.

Bazıları karidesle mercan, iskorpit, karagöz levrek gibi balıkları avlamanız mümkündür. Kurt yem kullanarak barbunya ve tekir avlamanız mümkündür. Suni yemler daha pratik oldukları için ve daha uzun süre saklandıkları için genelde tercih edilirler. Kolaylıkla elimizin altında olduklarından ve diğer doğal yemleri her zaman saklama koşulu olmadığı için suni yemler büyük kurtarıcı olurlar. Bereketli avlanma için suni yemleri tercih edebilirsiniz.

Diğer yemlere göre suni balık yemleri daha dayanıklı olmaktadır. Balığın daha rahat seçebildiği durumda zaman kaybetmeden çabucak oltaya gelmesini sağlamaktadır. Tatlı su ve tuzlu suda kullanılabilir. Suni yemler çok faklı çeşit ve farklı renklerde olduğu için balıkların dikkatini çekerek daha kolaylıkla avlanılması sağlanır. Maddi açıdan biraz pahalı olsa da av konusunda ki verim size daha karlı avantajlar sağlamaktadır. Her çeşit balık için değişik yemler bulunabilir ve ayrı zokaları bulunmaktadır. Balık yakalamakta ilk doğal yem midyedir ancak zaman zaman midye elimizde olmazsa başka balıketlerini kullanmaktayız.

Suni yemler silikon ya da sahte balık olarak bilinmekte balıkçının çantasında eksik etmemesi gerekli bir malzemedir. Çantanızda hazır olan suni balık yemi sayesinde canınız ne zaman balığa çıkmak istese kolaylıkla oltanızın ucuna takarak kullanabilirsiniz. Balıkçıların oldukça işine yarayan suni yemler sayesinde oltaya takılmayan balık kalmayacak gibi görünüyor bu sayede balığa doyacak ve balık tutma keyfini de yaşamış olacaksınız. İstediğimiz balığı yakalamak için özellikle hangi tür yemleri kullanmamız gerekir bunu çok iyi bilmekte fayda vardır.

Balık yemleri çeşitli olduğu için kalitesine göre de fiyatları değişmektedir. Suni yemleri hem kolaylık sağladığı için hem canlı yem kullanmak zorunda kalmamak için tercihen kullanabilirsiniz. Yem hazırlamak sıkıntılı olduğundan suni yem size büyük kolaylık sağlayacaktır.


Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg verimli-avlanmak-icin-suni-balik-yemleri.jpg‎ (9,8 KB (Kilobyte), 2x kez indirilmiştir)
__________________
Biz kimseye ölmedik, kimse de bize bayılmasın.

« - | - »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:05.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sponsor Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ircDe.Net Tema Yapımcısı ve Sahibi: miZah