IRC ve mIRC Platformu  

Geri git   IRC ve mIRC Platformu > Güncel > Hobiler > Avcılık

  
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 23 Haziran 2022
Root Admin
 
Şehir istanbul
Üyelik tarihi: 07 Ekim 2021
Mesajlar: 1.006
Aldığı Beğeni: 6
Verdiği Beğeni: 5
Arrow Av çantası hazırlarken neler bulundurmalısınız?



İyi bir av deneyimi, avlanma sırasında ihtiyaç duyacağınız ve işinizi kolaylaştıracak şeyleri hesap etmek ve eksiksiz bir şekilde hazırlamaktan geçiyor. Avcılık sporuna merak duyuyorsanız ya da bu spora yeni başlayacaksanız yazımızı okuyarak ava gitmeden önce yapmanız gereken hazırlıkları öğrenebilir, av çantanızda neler olması gerektiği konusunda fikir edinebilirsiniz.

Av Hazırlıkları Başlasın

Avcılık, pek çok değişkeni barındıran çok kapsamlı bir spor. Avcılıkta kullanılacak malzemeler ve av için yapılacak hazırlıklar, yapılacak olan av türüne, avın gerçekleşeceği bölgeye ve mevcut mevsim koşullarına göre değişkenlikler gösterebiliyor. Bu nedenle av yapacağımız bölgeyi tanımak ve av günü için hava tahminlerini takip etmek önceliğiniz olmalı.

Tüm bu durumlar hakkında fikir edindikten sonra işe avcılık malzemeleri için uygun çantayı seçmekle başlayabilirsiniz. Av için gerekli ekipmanları ve av araçlarını güvenle taşımanızı sağlayacak olan av çantası seçimi oldukça önem taşıyor. Öncelikle her türlü doğa şartlarına uyum sağlaması için dayanıklı ve su geçirmez özellikte çantalar seçmek gerekiyor. Daha fazla depolama alanı ve çok sayıda bölmeye sahip olması da gerekli malzemelerin kolayca yerleşebilmeleri için önemli. Ayrıca av çantasının hafif olması da av boyunca bizi rahatlacaktır. Eğer ava kalabalık bir ekiple çıkıyorsanız ve daha fazla görünür olmak sizin için önemli olacaksa renkli çantalar seçebilirsiniz ancak görünmezlik sizin için önemliyse yaygın olarak kullanılan kamuflaj desenli çantaları tercih edebilirsiniz.

Tepeden Tırnağa Av için Kuşan

Pantolon mu bermuda mı? Bere mi şapka mı? Yelek mi ceket mi? Av kıyafetleri seçiminde en belirleyici konuların başında av türü ve hava koşulları geliyor. Eğer soğuk ve zorlu hava koşullarından dolayo daha az hareket edeceksiniz ya da sabit durarak avlanacaksanız mutlaka ısı yalıtımlı, suya dayanıklı av giysileri tercih etmelisiniz. Sıcak havalarda yapılan avlanmalarda ise nefes alan kumaşlardan üretilmiş, hafif giysiler tercih edilmeli.


Ormanlık bir alanda ya da çalılıkların yoğun olduğu bir alanda zorlayıcı bir av yapacaksanız dayanıklı yapıya sahip giysi ve aksesuarlar seçmelisiniz. Görünmezlik sağlamak için av kıyafetlerinizde kamuflaj desenler seçebilirsiniz. Görünürlüğünüzü arttırabilmek ve doğanın renginden ayrışabilmek için ise yanınıza fosforlu yeleklerden alabilirsiniz. Ayrıca diğer giysilerinizde de reflektör detaylar yer alabilir. Fosforlu av kıyafetleri, avcılıkta pek çok kazanın önüne geçerek hayat kurtarıcı olabiliyor.

Yine avcı için oldukça önemli olan diğer bir konu ise iyi bir av botu seçmek. Avcı botu, giysilerde olduğu gibi zemin şartları, hava koşulları gibi değişkenlerin durumuna göre tercih edilmeli. Bir av deneyimi boyunca; düz, kayalık zeminler, çamurlu alanlar, su yolları ve hatta kaya tırmanışları bile yapabilirsiniz. Bu nedenle avcı botu, bir av deneyimi için en önemli ekipmanlardan birini oluşturuyor. Zorlu zeminler için iyi bir yer tutuşu sağlayan taban yapısı ve hava koşuluna göre suya, soğuğa ve kara karşı dayanıklılığı olan botlardan seçim yapabilirsiniz. Avcı botlarınızı en iyi şekilde kullanmanızı sağlayacak olan avcı çoraplarına da çantanızda yer açabilirsiniz.

Avı Kolaylaştıran Ekipmanlar Çantaya

Günübirlik doğa yürüyüşlerinden zorlu avcılık deneyimlerine kadar yanınızda bulundurmanız halinde işinizi kolaylaştıracak olan bazı temel ekipmanlar bulunuyor. Keskin ve dayanıklı bir av bıçağı, iyi bir çevre taraması için dürbün, katlanabilir tabure, ısı yalıtımlı termos ya da su matarası, eğer konaklamalı bir ava gidecekseniz; çadır, mat, uyku tulumu, kafa ve el feneri gibi temel ekipmanlara da çantada yer açmak gerekiyor. İhtiyaç duyacağınız tüm av ekipmanları ve araçlarına Decathlon üzerinden ulaşabilir, av deneyiminizi hemen başlatabilirsiniz.
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg ah18_gibier-eau-waterfowl-768x513.jpg‎ (72,5 KB (Kilobyte), 2x kez indirilmiştir)
__________________
Biz kimseye ölmedik, kimse de bize bayılmasın.

« - | Av malzemeleri »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:51.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sponsor Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ircDe.Net Tema Yapımcısı ve Sahibi: miZah