IRC ve mIRC Platformu  

Geri git   IRC ve mIRC Platformu > Kadınlar ve Erkekler > Aile Evlilik ve Çocuklar
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünkü Mesajlar Arama

Aile Evlilik ve Çocuklar Ailenize evliliğinize çocuklarına faydali bilgiler

Etiketlenen Kullanıcılar

  
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 19 Haziran 2022
Root Admin
 
Şehir istanbul
Üyelik tarihi: 07 Ekim 2021
Mesajlar: 1.006
Aldığı Beğeni: 6
Verdiği Beğeni: 5
Arrow Çocukta Doktor Korkusu

Çocukların doktor müdahalesinden korkmalarının birçok nedeni olabilir. Çoğu kez çocuk doktor ile korkutulmuştur ya da geçmişte yaşanılmış kötü deneyim(ler)i vardır. Çocuğunuza ne olduğunu anlatın ve kendisinin neden paniklediğini ifade edin. Çocuğunuzun duygularını anlayın ancak durumu ağırlaştırmayın. Her zaman nereye gittiğinize dair gerçeği söyleyin, diğer durumda çocuğun korkularını arttırırsınız. Çocuğunuz doktora gitmemek için olay çıkarsa bile doktora gitmekten vazgeçmeyin. Vazgeçerseniz, çocuğunuzun hem korkularını doğrulamış olursunuz hem de olumsuz davranışına prim verirsiniz ve yeni bir doktor ziyaretinde aynı olumsuz davranışı göstermesi kaçınılmaz olur.

Doktor korkusunu azaltmak için öneriler

1. Hiçbir zaman çocuğunuzu doktor müdahalesi ile korkutmayın.

2. En başta kendiniz sakin olun ve çocuğunuzun müdahale esnasında stresle baş edebileceğine güvenin.

3. Doktorunuzdan izin alarak, çocuğunuzun hasta olmadığı bir zamanda birkaç kez gelip, çocuğunuzun bekleme salonunda vakit geçirerek ortama alışmasını ve korkuya neden olan olumsuz şemanın değişmesini sağlayın.

4. Çocuğunuza net ve gerektiği kadar bilgi verin: nereye ve niçin gidiyorsunuz? Orada ne olacak? Kimler gelecek? Ne zaman ve nasıl gidilecek? Ve orada ne kadar kalınacak? Verilen bilgi durumu anlaşılır yapar ve çocukta kısmen kontrol duygusunu oluşturur bu da stresi azaltır.

5. Çocuğunuzun müdahale esnasında ne hissedeceğini, ne duyacağını ve nasıl bir koku alacağını anlatarak hazırlayın. Hazırlıklı olan çocuk daha az endişelenecektir. Hissedilecek acı/ağrı konusunda gerçekçi olun ancak büyütmeyin.

6. Çocuğunuzu müdahaleye hazırlayın. Çocukla konuşarak sakin olmanın ve acıyı daha az hissetmenin yollarını değerlendirin. Çocuk, hangi pozisyonda kendini daha iyi hissedecek? Sizin ne yapmanızı istiyor? Çocuğunuzla birlikte düşünün ve böylece çocuğunuzda kontrol duygusunun oluşmasını sağlayın. Bununla ilgili örnekler: Başka bir şey düşünmek, elinizi sıkması, sizin ona konuşmanız, aklında bir şarkı söylemesi vs.

7. Çocuğunuza müdahaleyle ilgili yeterli bilgi verin, çok fazla bilgi vermeniz kafasını karıştırır ve korkusunu arttırır.

8. Çocuğunuz panik yaşamış olsa bile müdahaleden sonra çocuğunuzu ödüllendirin. Ödül için çok büyük/pahalı hediyeler tercih etmeyin, bu çocuğa çok kötü bir şey yaşamış olduğunu düşündürür. Bir dondurma ya da akşam yemeğinin menüsüne karar vermesi ödül olabilir. Ayrıca çocuğunuzu ne kadar cesur bulduğunuzu da söyleyin.
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg doktor.jpg‎ (90,4 KB (Kilobyte), 0x kez indirilmiştir)
__________________
Biz kimseye ölmedik, kimse de bize bayılmasın.


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:15.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sponsor Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ircDe.Net Tema Yapımcısı ve Sahibi: miZah